BLOG | De geboorte van een webshop

Veel webwinkels ontstaan uit noodzaak: je zoekt iets maar je kunt het niet makkelijk vinden. Dat gold zes jaar geleden niet voor kraamcadeaus. Er waren al heel veel webshops met leuke cadeaus. Maar dat weerhield mij er niet van om ook te starten. 

Geboren uit passie

Pippaloentje.nl is ontstaan uit een passie voor ondernemen en mooie dingen maken. Ik heb nooit een ondernemingsplan geschreven, ik ben gewoon begonnen. Met een startkapitaal van slechts een paar honderd euro. Ik had weinig kosten, ik werkte vanuit onze zolderkamer, naast een andere baan. Ik had dus weinig te verliezen en deed gewoon wat ik leuk vond. Mooie kraamcadeaus maken en blije klanten. Ik wilde het wel professioneel aanpakken en niet zomaar wat aanrommelen. Ik verdiepte me dus wel goed in de wetgeving omtrent online retail en ik besteedde de boekhouding uit. 

 

Webshop bouwen

De webshop maakte ik zelf via het online platform Mijnwebwinkel.nl. Het is heel makkelijk en je hoeft er geen technische kennis voor te hebben. Bovendien zit er een heel fijn team achter, altijd heel behulpzaam en geduldig. Het ontwerp van de homepage heb ik op een gegeven moment uitbesteed aan Ontwerpmijnwebwinkel, zodat Pippaloentje.nl wel een professionele look kreeg (foto links). Het zag er nog teveel uit als ‘leuk-zelf-in-elkaar-geknutseld-webwinkeltje’. Inmiddels heb ik de webshop alweer helemaal aangepast, zodat het responsive is en de uitstraling meer past bij het huidige aanbod (foto rechts).

Dankzij mijn achtergrond bij een online reisorganisatie had ik wel wat kennis over online marketing, maar het meeste heb ik toch echt geleerd door te doen. De algoritmes van Google veranderen bovendien continue dus het is gewoon belangrijk dat je de ontwikkelingen blijft volgen en je onderneming hierop blijft aanpassen. 


Ondernemer ben je 24/7

En toch stoppen veel webwinkels... het blijft namelijk wel echt heel hard werken en de concurrentie is killing! Veel mensen hebben een romantisch beeld van een moeder die aan de keukentafel pakketjes inpakt terwijl haar kinderen slapen of op school zitten. Maar je bent als ondernemer altijd aan het werk. Dus ook op vakantie, tijdens verjaardagen van de kinderen of als je ziek bent. Ook dan gaat er weleens wat mis met de bezorging van een pakket en dan moet je dat gewoon goed oplossen. Het zou daarom wel heel fijn zijn als je samen met iemand anders de webshop runt, dan kun je elkaar vervangen op dat soort momenten. 

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om alleen op bepaalde dagen/uren te werken maar als je het echt druk krijgt lukt dat gewoon niet meer. En tegenwoordig is het niet meer voldoende om telefonisch bereikbaar te zijn van 9 tot 17. Klanten bellen, appen, sturen privé berichten via de website, facebook messenger, instagram en via de chat. En ze willen het liefste een minuut geleden een reactie ontvangen. Juist op het gebied van service wil ik me onderscheiden in de persoonlijk benadering en snelle reactie en levertijd. En tja… mijn werk is nou eenmaal ook mijn hobby dus ik heb er geen problemen mee.

Balans tussen ondernemen en moederschap

Ik denk dat ik een goede balans heb gevonden in het ondernemen en het moederschap en ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik het kan combineren. Ik geloof dat ik weet waar de kracht van het succes van Pippaloentje.nl ligt, daar zal ik binnenkort meer over vertellen in een andere blog.

© 2012 - 2020 Pippaloentje.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel